Featured image
Truesec pattern
Share

Varför är det du som administratör som är målet för angriparen vid ett cyberangrepp?

När du som Administratör utför ditt arbete, så lämnar du ofrivilligt kvar dina höga behörigheter på varje system du rör och som kan missbrukas av andra. Det är ungefär som om en väktare på en bank skulle lämna kvar kopior av huvudnycklarna i alla kassaskåp, säkerhetsboxar och ytterdörren för i stort sett vem som helst att nyttja. Detta är självklart en stor säkerhetsrisk för företag och dess IT-miljöer då administratören har tillgång till allt och lite till.

Innehåll

Vi berättar om problematiken och går igenom hur man skall arbeta för att minimera riskerna att drabbas.

Det är minst sagt jobbigt när ett intrång skett och att det just är dina admin rättigheter som missbrukats av någon okänd aktör … du vill inte vara den personen.

Detta är en del av det vi kommer att gå igenom:

  • Verktyg som är bra och dåliga
  • Tiering av rättigheter
  • Domain Admin rättigheter
  • Service Konton
  • Hantering av Global Admin konton (Office 365)

Våra experter Markus Lassfolk och Hasain Alshakarti delar med sig av sina rekommendationer och erfarenheter om hur man på bästa sätt skyddar sina administrativa behörigheter och fortfarande kan arbeta på ett effektivt sätt. Passa på och ställ dina frågor till våra säkerhetsexperter redan nu på t3@truesec.com.

Målgrupp

Säkerhetschefer, IT chefer, IT tekniker, IT proffs och för dig som jobbar på en IT-avdelning och som intresserar dig för säkerhetsfrågor.

Get Notified About Upcoming Tech Talks

Stay ahead in cyber

Join 1000+ other cyber professionals that get monthly updates from us with the key things to know.